top of page

Vasaras tuvums atver acis un sirdis

Ilgi sanāca klusēt, jo domu, sajūtu un pārdzīvojumu kokteilis bija tik liels, ka bail bija to laist laukā. Šobrīd iekšēji ir iestājies pamiers – pamiers sliktajām un labajām emocijām, melnajam un baltajam, priekam un sāpēm. Apkārt ir tik daudz negāciju, ka šoreiz par to noteikti nē! Labais vairo labo, tāpēc vajag runāt par labām un sirsnīgām lietām.


Atveram savas sirdis labiem darbiem – tas vairs īpaši nevienam nav jāsaka. Tik daudz līdzjūtības, palīdzības un sirsnības sen nav izjusts, redzēts un dzirdēts. Mēs esam maza, bet ļoti labsirdīga tauta, lepna tauta, kura nebaidās parādīt pasaulei savu plašo sirdi. Mēs ģimenē esam daudz runājuši par to, cik ir dažādi cilvēki, kā mēs skatāmies uz lietām un citiem cilvēkiem. Jā, ir grūti pieņemt citu cilvēku negatīvo un pat ļauno viedokli, bet no kaut kurienes tas viss taču ir radies, kāds to šajos vājajos prātos ir iedēstījis. Stipri un gudri cilvēki neļauj ar sevi manipulēt. Tāpēc esmu lepna, ka gana daudz Latvijā ir stipro cilvēku!


Šobrīd joprojām Latvijā notiek ziedojumu vākšana Ukrainas cilvēkiem, bet dzirdam arī bažas, ka ziedojumi sāk apsīkt. Domājot par sevi – jā, mēs arī ziedojam, cik mums tas ir iespējams, bet visu laiku to nevaram darīt, jo arī uz mums attiecas cenu pieaugums, uz mums attiecas ikmēneša tēriņi, uz mums attiecas vēlme nopirkt to, kas vajadzīgs un to, ko esam pelnījuši. Mūsu maciņi un konti arī nav bezizmēra, diemžēl! Un tad ir sajūta, ka tā kā nodod tos, kuriem nepieciešama mūsu palīdzība. Tā arī ir viena no manu sajūtu kokteiļa sastāvdaļām – kā palīdzēt visiem, bet saglabāt arī pašai sevi… Bez šaubām, jāpalīdz arī Latvijas cilvēkiem, un arī tas tiek darīts. Ko vēl mēs varam darīt? Šis nav jautājums, šī ir viela pārdomām – katram savām.


Vasaras tuvums ir jūtams – krāsas ienāk gan dabā, gan cilvēkos, gan lietās. Vienas no manām mīļākajām puķēm ir maijpuķītes – baltas, trauslas un reibinoši smaržīgas ziedlapiņas ar koķeti uzrautu snīpīti. Daba ir liela māksliniece! Ne velti maijpuķītes tiek pieskaitītas pie pasaules skaistākajām puķēm! Domāju, ka cilvēkam nav pa spēkam radīt ko tik skaistu, trauslu un nepārspējamu, un – mūžīgu!

Un neviena mākslīgi radīta smarža nelīdzinās šai saldi reibinošajai, grēcīgi valdzinošajai smaržai..


Man bija tik liels prieks, kad mani uzrunāja Indra Kārkliņa, kura gatavo brīnumskaistas lielas Puķes priekam. Tas bija tāds netverams un neizskaidrojams brīdis - es braucu mašīnā un domāju, ka gribētu savai tikko remontētajai tikšanās telpai kādu lielu skaistu ziedu. Un tad man zvana kāda laba paziņa Indra un stāsta par savu draudzeni Indru, kas gatavo lielas puķes! Es gandrīz palēcos no sajūsmas, kā strādā domu spēks! Biznesa kompleksa telpās 3 sestdienas notika šo skaisto puķu gatavošanas meistarklases. Divas sestdienas tika gatavotas peonijas un vienā sestdienā tapa vēl kāda unikāla trausla puķe magone. Šīs puķes nudien sagādā prieku! Meistarklašu dalībnieces bija nogurušas, bet kāds neviltots prieks katrai par savu veikumu – protams, sava puķe ir visskaistākā un neatkārtojamākā! Šis prieks Biznesa kompleksa telpas nav pametis! Un, manis pašas gatavotās puķes šo prieku uzturēs vēl ilgu laiku, jo sagaidīs un priecēs jebkuru mūsu viesi, kursantu, pasniedzēju, draugu, paziņu, nejaušo garāmgājēju… Manos plānos ir izgatavot vēl kādu ziedu, lai esošajiem būtu “kompānija”, kā arī lai nostiprinātu iegūtās iemaņas.


Kā jau noproti, Biznesa kompleksā top skaista tikšanās telpa, kur varēs netraucēti, patīkamā gaisotnē parunāties - gan ikdienišķās tikšanās, gan individuālās pārrunās, gan koučinga sesijās, gan nelielās kompānijās risināt sarunas - tas viss būs ar maksimālu komfortu un labsajūtu! Fotogrāfijas vēl taps! Ir jau nofilmēta pirmā grāmatvežu saruna, kaut telpa līdz galam nav iekārtota. Bet mums tik ļoti gribējās iesēsties ērtajos krēslos un runāties tieši tur! Gaidiet - būs!


Kas sagādā prieku tev? Kas ir tas, kas liek lūkoties plaši atplestām acīm? Kas ienes ikdienā brīnumainu sajūtu, ka ir tik labi būt – būt te un tagad, būt kopā ar SAVIEM cilvēkiem, būt prieka pilnam par to, ko dari, būt sev pašam?!


Radīsim prieku sev un citiem, atvērsim sirdis labiem darbiem, atvērsim acis skaistajam un krāsainajam. Būsim mēs paši – patiesi, īsti un LABI CILVĒKI!

Recent Posts

See All
bottom of page